• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Du är värd någon bättre!

  Jag lever tillsammans med en man sedan 30 år tillbaka, vi har två barn. Vi har genomlevt mycket tillsammans men det som gör vårt liv tungt idag är min sambos egotrippade sätt att leva. Han har under större delen av vårt samliv varit egen företagare och jag har i alla år stöttat genom att ta hand om våra barn och hemmet, men även arbetat tio år i företaget. Han sålde företaget under 1990-talet för en stor summa pengar, som han idag anser är hans. Han köpte även ett fritidshus där han själv stod som ägare. Jag krävde då att stå som ensam ägare till vårt bostadshus för att trygga framtiden för mig och barnen, och fick till slut igenom detta. Han har aldrig velat gifta sig. Idag arbetar jag heltid och försörjer familjen då hans nya företag inte genererar några pengar. Jag känner mig vilsen och utnyttjad. Jag ser på min sambo som snål och gniden och det smärtar mig mycket. För tio år sedan begärde jag att vi skulle dela på oss men han hittade inget boende så jag sa ja till att prova att leva ihop igen.

  Han vill inte gå i familjeterapi om det inte resulterar i att vi fortsätter att leva tillsammans. Hur lämnar man någon som blundar för problemen, en person som är väldigt ensam och utan socialt nätverk? Jag arbetar med personlig utveckling och mental träning, men kan inte hantera mitt eget liv på ett bra sätt. Vad råder du mig att göra?

  Benny svarar:

  – Att leva med en människa i 30 år är som att vara gift med någon. Vad jag förstår har ni inte skrivit samboavtal, då går sambolagen in. Vissa män är inget utan pengar, de bygger sin tillvaro runt kapital och egendom. Din man är lika snål i hjärtat som med sina pengar, det brukar snåla människor vara. Jag ser att du har två friska ben, så mitt råd till dig är att använda dem och gå ifrån honom. Fort! Han älskar bara sig själv och sina pengar, inte dig.

  – Du är värd mer i livet. Du är värd att bli älskad. Din sambo har redan gift sig – med sina pengar.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!