• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Visa din kärlek till ditt ”bonusbarnbarn”!

  Jag är en "bonusmormor" som undrar vad som väcker mina nära vänners avundsjuka och irritation mot mig. Jag älskar livet och allt som är vackert och gott. Har en underbar relation till lille Eric, 6 år, sonen i familjen jag bor hos och är adopterad mormor hos. Hans mor och jag har känt varandra i tio år. Hon är rädd att jag i framtiden ska ta betalt, vilket är mig helt främmande. Jag älskar Eric och hela den familj som ersatt min egen. Benny, du har gett mig styrka och tro på mig själv, men jag orkar inte med avundsjuka människor, de gör mig så trött.

  Benny svarar:

  – Avundsjuka är alltid en osäkerhet hos andra människor. Ofta är det människor med dålig självkänsla som känner avund mot andra. Men jag ser att du lägger in den här etiketten lite för mycket hos människor omkring dig. Vi människor får lära oss att vi ska göra rätt för oss, där av Erics mammas misstänksamhet att du ska be att få betalt för att du ställer upp. Det bästa du kan göra är att förklara din kärlek till ditt bonusbarnbarn.

  – Jag brukar säga att de som finns omkring dig, finns där när du verkligen behöver dem. Du ska lyssna på dina känslor. De som du i hjärtat älskar villkorslöst, de är dina vänner.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!