Cheesecakegrottor med bär

Cheesecakegrottorna är saftiga, lättbakade och goda. Fyllningen består av en färskostkräm och söta bär.

14 stycken

Du behöver

  • 250 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 ¾ dl vetemjöl

Fyllning

100 g färskost
1 ägg
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl blåbär
100 g jordgubbar

Ugn: 200°

Gör så här

1

Smörj en muffinsplåt eller använd ­pappersformar.

2

Rör samman smör och socker. Blanda i vaniljsocker, bakpulver och mjöl och arbeta ihop till en deg.

3

Rulla ut degen till en längd och dela den i 14 bitar. Rulla bollar och lägg i formarna. Tryck en stor grop i mitten och tryck upp degen mot kanterna på formen.

4

Fyllning: Rör färsk­osten krämig och vispa i ägg, socker och vaniljsocker. Lägg en sked i varje grop. Lägg i blåbär och delade ­jordgubbar.

5

Grädda strax under mitten i 20 ­minuter. Låt kakorna svalna helt innan du lyfter upp dem ur muffins­plåten.

Scroll to Top