Du behöver
- 2 kg kycklinglårfilé
- 1 st röd paprika
- 1 st gul paprika
- 400 g körsbärstomater i olika färger
- 10 st vitlöksklyftor
- 1 dl svarta oliver
- 1 kruka basilika
- 1 dl olivolja
- rivet skal av 1 citron
- 1 msk flingsalt
- 1 krm svartpeppar
Valnötshummus
50 g valnötter
1 burk kikärter
200 g grillad paprika från burk
2 msk tahini
1 msk färskpressad citronsaft
1 tsk malen spiskummin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnera med
basilika
Servera med
hummus med valnötter och paprika
Ugn: 125° och grill
Gör så här
Putsa kycklingen och fördela på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
Kärna ur och dela paprikorna i tärningar. Fördela paprikabitar och tomater på plåten. Krossa vitlöksklyftorna. Lägg vitlöksklyftor och oliver på plåten.
Hacka basilikan och strö över halva mängden. Häll över olja och tillsätt rivet citronskal. Blanda och krydda.
Tillaga strax under ugnens mitt i ca 2 timmar. Sätt ugnen på grill de sista 15 minuterna och flytta plåten högre upp.
Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Skölj kikärterna och låt rinna av. Låt paprikan rinna av och dela i mindre bitar.
Mixa samtliga ingredienser med en stavmixer eller i en matberedare. Om du får för tjock konsistens, späd med lite vatten. Garnera med basilika.