Mazariner med bär

Nötiga mazariner med fruktig fyllning. Toppa med mer bär och servera med vispgrädde. Tips! Mazarinerna kan­­ ­även göras i engångs­formar av folie.

Du behöver

  • 400 g mandelmassa
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 4 st ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g hallon
  • 150 g blåbär
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk strösocker
  • mandelspån

Ugn: 200°

Gör så här

1

Smörj 8 formar med löstagbar botten, 10 cm i diameter, och mjöla dem med mandelmjöl. Riv mandelmassan och ­vispa den krämig med smöret.

2

Vispa ner äggen, ett i taget. Vänd sist ner mandelmjöl och vaniljsocker.

3

Fördela smeten i ­formarna. Blanda bären med potatismjöl och socker och strö över ­smeten. Tryck till bären lätt och strö mandelspån ovanpå.

4

Grädda i nedre delen av ugnen i 20 ­minuter.

5

Toppa med bär.

Scroll to Top