Klassisk jordgubbstårta

Lätt som en plätt! Enkel och vacker är den här jordgubbstårtan med färskost i fyllningen. Det självklara valet när det vankas tårta i sommar.

10 bitar

Du behöver

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning

2 dl vispgrädde
200 g färskost
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
300 g jordgubbar

Garnering

2 dl vispgrädde
300 g jordgubbar

Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Blanda väl.

2

Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt svalna.

3

Fyllning: Vispa grädden. Vispa i färskosten och vispa till en fast kräm. Vispa i florsocker och vaniljsocker. Tärna jordgubbarna och rör i.

4

Dela kakan i 3 bottnar. Lägg samman med fyllning emellan.

5

Garnering: Vispa grädden och bred den runt och ovanpå kakan. Toppa med jordgubbar.

Scroll to Top