Citronpannacotta med vit choklad

En ljuvlig citronpannacotta blir pricken över i efter en rejäl påskmiddag. Toppa med rostad vit choklad – det lyfter smaken en extra nivå!

Annons

2 portioner

Du behöver

  • 1 gelatinblad
  • ½ dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • rivet skal av en halv citron
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 msk strösocker

Topping

25 g vit choklad
½ dl vispgrädde

Ugn: 175°

Gör så här

1

Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten i 5 minuter. Värm mjölk, grädde, citronskal, citronsaft och socker.

2

Ta upp gelatinbladet och låt det smälta i den varma blandningen. Häll upp i 2 glas och ställ kallt i 4 timmar.

3

Topping: Finriv chokladen och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i 10 minuter och låt svalna.

4

Toppa pannacottan med lite vispad grädde och rostad choklad.

Annons
Scroll to Top