Caesarsallad med räkor

En caesarsallad i ny tappning! Räkor och valnötsdressing blir ett spännande inslag i den klassiska rätten. Fräscht och gott!

6 portioner

Du behöver

  • 2 romansalladshuvud
  • 500 g oskalade räkor
  • ½ dl valnötter, grovhackade
  • 1 dl hyvlad parmesanost

Valnötsdressing

1 dl majonnäs
1 dl valnötter
2 tsk fransk senap
Saft av ½ citron
2 vitlöksklyftor
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Krutonger

3 skivor surdegsbröd
2 skalade vitlöksklyftor
3 msk olivolja
flingsalt

Ugn: 175°

Gör så här

1

Valnötsdressing: Mixa alla ingredienser till en slät sås.

2

Krutonger: Riv brödet i bitar. Finhacka vitlöken. Blanda bröd, vitlök, olja och flingsalt i en eldfast form.

3

Rosta strax under ugnens mitt i 20 minuter eller tills brödet fått fin färg. Rör om ett par gånger under tiden.

4

Riv salladen i bitar. Blanda med dressingen och fördela på ett stort fat.

5

Skala räkorna. Lägg dem och krutongerna på salladsbladen.

6

Toppa med valnötter och parmesan.

Scroll to Top