Fried rice med stekt ägg och cashewnötter

Du behöver 200 g morötter 200 g vitkål 1 st gul lök 250 g broccoli 1 msk neutral olja 1 st vitlöksklyfta 2 msk fisksås...

Du behöver

  • 200 g morötter
  • 200 g vitkål
  • 1 st gul lök
  • 250 g broccoli
  • 1 msk neutral olja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 8 dl kokt ris
  • 0.5 dl cashewnötter
  • salt
  • 4 st ägg
  • neutral olja
  • 1 kruka färsk koriander
  • srirachasås

Gör så här

1

Skala och tärna morötterna smått. Skär vitkål, lök och broccoli i mindre bitar.

2

Hetta upp olja i en stor stekpanna. Stek grönsakerna med vitlök under omrörning någon minut. Rör ihop fisksås, soja och socker och häll i.

3

Tillsätt ris och nötter och stek under omrörning tills riset är varmt, smaka av med salt.

4

Hetta upp olja i en annan stekpanna och stek äggen så att de fortfarande har en rinnig gula, salta. Servera riset med ägg, koriander och ev srirachasås.


Kommentar:
Den här rätten är perfekt att göra på överblivet ris! Du kan också koka riset dagen innan för att spara tid.

Scroll to Top