Zsuzsannas täppa myllrar av liv!

Hemmets Journals läsare Zsuzsanna Kallus får plats med det mesta i sitt lummiga paradis på 650 kvadratmeter – här ryms flera olika trädgårdsrum och här finns plats för barn, barnbarn, vänner och besökare från djurriket.

Zsuzsanna, som är född i Ungern, och hennes man Ivan flyttade in i sitt nybyggda hus med tillhörande trädgård 1975. Trädgården har vuxit fram utifrån behov och intressen och idag är den en lummig oas med många rum, sprängfyllda av växter, egenskapad trädgårdskonst och sköna sittplatser.

– Det bästa med trädgården är att den är så rogivande och avkopplande. Men här får jag också inspiration till nya trädgårdskonstprojekt, säger Zsuzsanna.

Zsuzsannas täppa myllrar av liv!
Zsuzsanna gjuter vackra föremål i betong och smyckar trädgården.
Zsuzsannas täppa myllrar av liv!
Här fikar man skönt omgiven av rosor, tomater, pelargoner och vit ölandstok.

Trädgården har alltid varit viktig för henne, men hon berättar att dess betydelse har blivit ännu tydligare under coronapandemin.

– Nu har det blivit så mycket mer tid över för trädgården eftersom vi tillbringar mer tid hemma. Jag vistas varje dag i min trädgård – pysslar, läser, fikar och umgås med barn, barnbarn och vänner – och det blir såklart ännu mer denna sommar.

En återkommande tradition är att laga gulasch utomhus i trädgården, i en stor gryta över gasol.

– Vi brukar också laga langos i köket och servera ut genom fönstret till glada gäster! Ja, det får bli ännu mer fantasifulla tillställningar utomhus nu när vi är svältfödda på social tillvaro på grund av pandemin. 

Zsuzsannas täppa myllrar av liv!
Även fyrfota vänner trivs i Zsuzsannas trädgård.

Zsuzsannas tips för att skapa rum

– Använd spaljéer, plank och skapa höga väggar snabbt.

– Smala passager ger alltid mer spänning eftersom man inte kan överblicka allt samtidigt.

– Dela upp din trädgård i odling, avkoppling, fikaplats, matplats och ställen att umgås på! Inred de olika rummen precis som du inreder inomhus.

Scroll to Top