Marcus bytte lastbil mot catwalk

21-åriga lastbilsföraren Marcus upptäcktes av en modellargentur via sociala medier och inom ett par veckor hade de norrländska skogarna bytts ut mot Europas modestäder.

Marcus Hedin, 21, i Lycksele körde lastbil och var nöjd med det. Då hörde en modellagentur av sig och vips så befann han sig i Europas modestäder och poserade framför kameran i kläder från Tommy Hilfiger, Filippa K och Rimowa.

– Jag som aldrig ens funderat på modellyrket, säger Marcus.

Modellagenturen upptäckte honom via hans Instagram.

– De tyckte jag hade en cool look och frågade om jag ville komma ned till Stockholm och träffa dem. Det är klart jag blev överraskad, men jag brydde mig egentligen inte så mycket, berättar Marcus för Västerbottens-Kuriren.

Bara två veckor senare hade lastbilen och de norrländska skogarna bytts ut mot catwalk i London och en modevisning för lyxvarumärket Burberry.

Men trots det glamorösa livet som modell står Marcus fortfarande stadigt med fötterna i den västerbottniska myllan och är inte den som skryter om sitt jobb. Men andra reagerar.

– Det flesta tycker det är småkul och fränt. Min syrra blev lite chockad när hon fick höra att jag skulle bli fotomodell, säger Marcus med ett skratt.

Scroll to Top