• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Kyckling i ugn med krämig senapssås

    En perfekt vardagsrätt som går snabbt och lätt att laga. Kycklingen steks färdigt i ugnen i en krämig sås gjorde på grädde, senap och honung. Servera med ris eller potatis.

    Kyckling i ugn med krämig senapssås

    Senapskyckling i ugn

    4 portioner:

    4 kycklingfiléer
    1 msk olja
    salt och peppar
    3 dl grädde
    2 ½ msk senap
    1 msk honung
    1 vitlöksklyfta, riven
    ½ gul lök
    75 g riven ost

    Servering:
    potatis eller ris
    250 g broccoli
    1 dl finriven parmesan
    Ugn: 225°

    Gör så här:
    1. Hetta upp olja i en stekpanna, bryn kycklingen runt om till fin färg. Salta och peppra.

    2. Koka ris eller potatis.

    3. Lägg över kycklingen i en ugnssäker form. Blanda grädde, senap, honung och vitlök med grovt riven lök och salt.

    4. Häll såsen över kycklingen och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen cirka 25 minuter.

    5. Skär broccolin i buketter och skiva stjälken tunt. Lägg ner broccolin i kokande saltat vatten och låt koka cirka 3 minuter. Strö över finriven parmesan vid servering.

  • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!