4 portioner
Du behöver
- 1 kg räkor, djupfrysta eller färska
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraîche
- ½ dl finhackad dill
- ½ dl vårlök, finhackad
- 1 msk färskpressad citronsaft
- salt, cayennepeppar
- 1 citron i klyftor
Gör så här
1
Skala räkorna och spara ett par hela räkor till varje potatis. Hacka resten av räkorna grovt.
2
Bryt av fyra små dilltussar för dekoration. Vänd ner crème fraîche, räkor, dillhack och vårlök i majonnäsen.
3
Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Garnera med dillkvistarna, citronklyftor och en rejäl klick löjrom eller annan rom.
Godast blir röran med färska nyskalade räkor och hemmagjord majonnäs. Men det blir väldigt gott även med köpt majonnäs. Många gillar nyriven pepparrot i sin skagenröra, också finrivet citronskal smakar fint. Tips! Väljer du räkor i lake så låt dem rinna av väl annars kan röran bli blöt och tråkig.