Bakad potatis med krämig skagenröra

En härlig och lättlagad middag! Sväng ihop en enkel skagenröra med räkor, majonnäs, crème fraîche, lök och dill som fyllning till den bakade potatisen.

4 portioner

Du behöver

  • 1 kg räkor, djupfrysta eller färska
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • ½ dl finhackad dill
  • ½ dl vårlök, finhackad
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • salt, cayennepeppar
  • 1 citron i klyftor

Gör så här

1

Skala räkorna och spara ett par hela räkor till varje potatis. Hacka resten av räkorna grovt.

2

Bryt av fyra små dilltussar för dekoration. Vänd ner crème fraîche, räkor, dillhack och vårlök i majonnäsen.

3

Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Garnera med dillkvistarna, citronklyftor och en rejäl klick löjrom eller annan rom.


Kommentar:
Godast blir röran med färska nyskalade räkor och hemmagjord majonnäs. Men det blir väldigt gott även med köpt majonnäs. Många gillar nyriven pepparrot i sin skagenröra, också finrivet citronskal smakar fint. Tips! Väljer du räkor i lake så låt dem rinna av väl annars kan röran bli blöt och tråkig.
Scroll to Top