Du behöver
- 3.5 dl vetemjöl
- 2.5 dl strösocker
- 0.75 dl kakao
- 1 tsk bikarbonat
- 0.5 dl rapsolja
- 2 tsk ättiksprit 12 %
- 2.5 dl vatten
- 1 tsk vaniljsocker
Glasyr
40 g smält smör
2.5 msk kaffe
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
Garnera med
hyvlad choklad
Ugn: 175°
Gör så här
Blanda mjöl, socker, kakao och bikarbonat i en skål. Tillsätt olja, ättiksprit, vatten och vaniljsocker. Blanda till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form, 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter. Låt kakan stå 10 minuter i formen innan den stjälps upp.
Glasyr: Blanda smör, kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en tjock glasyr. Häll den över kakan.
Garnering: Toppa med hyvlad choklad.