Så håller Åsa och Tony förälskelsen vid liv

Efter tio år är Åsa och Tony lika kära i varandra som när de träffades. Hemligheten att hålla vardagen borta från passionen är en alldeles särskild metod ...

De har varit på rockkonserter, besökt muséer eller bara haft en enkel picknick vid havet en vacker sommardag.

Det viktiga för Åsa Warme Hallén och hennes man Tony Hallén är inte vad de gör utan att de gör något tillsammans. Bara de två.

Åsa Warme Hallén och Tony Hallén

Ålder: 48 respektive 51 år.
Familj: Varandra och Åsas dotter Hannah, 21, samt Tonys söner Adam, 22, och David, 26.
Bor: Lägenhet i Karlskrona.
Gör: Receptionist och coach respektive kvalitetschef.

 

– Vi har vigt en dag i månaden för varandra. Jag bestämmer vad vi ska göra en månad och Tony nästa. Den tredje bestämmer vi tillsammans och sedan börjar vi om, berättar Åsa.

De kallar sitt dejtingsystem “date4love” (träff för kärlek) och det har gjort att de tio år efter att de blev ett par fortfarande är lika förälskade.

Hemmets Journal åkte till Karlskrona för att träffa Åsa och Tony och få reda på mer om hur deras dejtingsystem fungerar.

– En viktig sak är att vi absolut inte får vara negativa när den andre kommer med ett förslag. Vi ska inte heller ha något annat bestämt den dagen. Hela dagen ska vara ägnad åt oss, säger Åsa.

Så håller Åsa och Tony förälskelsen vid liv
Tony överraskade Åsa på hennes födelsedag med en träff i Halmstad.
Foto: Privat

Reste sig och gick

Vi träffar Åsa och Tony i deras stora och ljusa femrumslägenhet på andra våningen i en äldre byggnad i centrala Karlskrona.

För första gången sedan de flyttade in i lägenheten börjar den kännas stor för dem. Åsas dotter Hannah har precis flyttat hemifrån och nu är det bara de två som bor där.

– Meningen med våra träffar var att vi skulle få vara ensamma tillsammans. Nu behöver vi inte gå ut för att vara det, men vi har ändå fortsatt med att vika en dag i månaden bara för oss. Skillnaden är att vi numera kan avsluta vår “date4love” hemma, säger Åsa med ett skratt.

De träffades första gången redan 2009, men det första mötet blev inte någon succé.

– Haha, nej verkligen inte. Det var på ett kafé och när jag och min kompis satte oss vid bordet där Åsa satt tillsammans med några gemensamma bekanta reste hon sig upp och sa att hon skulle gå hem, säger Tony och skrattar åt minnet.

Både Tony och Åsa var då frånskilda och hade barn som de hade delad vårdnad om.

De stötte sedan på varandra ibland ute i utelivet i Karlskrona, men det var först när Tony fick reda på att Åsa jobbade på ett förlag och var bra på att skriva som de blev vänner.

– Jag behövde hjälp med att göra en hemsida till mitt företag och frågade Åsa om hon kunde hjälpa mig, berättar han.

– Vår relation var enbart arbetsrelaterad i början, säger hon. Det gjorde att vi hade ett avslappnat förhållande till varandra när vi träffades och vi lärde känna varandra på ett bra sätt. Vi hade barn i ungefär samma ålder och kunde prata om de utmaningar man ställs inför som förälder.

Men något mer började växa fram mellan dem vid deras möten och i samband med ett musikevenemang på Bastion Aurora i Karlskrona sommaren 2010 sa det klick.

– Jag hade egentligen tänkt tillbringa kvällen med ett gäng jag spelat golf med men när Åsa skickade ett sms och skrev att hon hade en biljett över tog jag direkt en taxi dit.

Åsa blev både glad och överraskad av att Tony kom så snabbt. När hon mötte honom vid taxin kände hon att det var något speciellt som hände.

– Vi satt vid ett bord och när han la sin hand på mitt knä la jag min hand på hans. Jag har inte släppt taget sedan dess.

Så håller Åsa och Tony förälskelsen vid liv
Tony och Åsa på dejt i ett vintrigt Köpenhamn.
Foto: Privat

Friade på festival

Allt gick sedan i ett rasande tempo och redan några månader senare fick de tag i femrumslägenheten där det också fanns plats för deras tre barn.

– Eftersom vi båda varit gifta tidigare var vi överens om att det inte var aktuellt med att vi skulle gifta oss. Därför blev jag mycket överraskad när Tony ändå friade till mig.

Det skedde på hårdrocksfestivalen Sweden Rock Festival norr om Sölvesborg den 10 juni 2011. Tony var där för åttonde året i rad och han hade övertalat Åsa att följa med.

– Jag gillar musiken men hade inte varit där tidigare. Jag tyckte det var en killgrej som Tony skulle få ha med sina kompisar. Men det var jättekul och jag trivdes.

Hon anade ingenting när han vid åttatiden plötsligt ville att de skulle gå tillbaka till husvagnen som de hade på campingen bakom den stora scenen.

– Han fick faktiskt tjata lite på mig för att jag skulle följa med.

Samtidigt som Rob Zombie började spela klockan åtta på stora scenen gick Tony ner på knä inne i husvagnen och frågade Åsa om hon ville gifta sig med honom.

– Jag ville fria innan White-nake började spela eftersom vi inte ville missa det. Lagom nyfriad kunde jag och Åsa sedan lyssna till Is This Love med just Whitesnake, säger Tony med ett leende.

Drygt ett år senare gifte de sig på en strand på Öland. Men de insåg sedan snabbt att de var tvungna att göra något mer för att hålla kärleken levande.

Redan efter några månader upptäckte de, i likhet med många andra par, att vardagen kom in i deras äktenskap och riskerade att kväva passionen.

– Både jag och Åsa jobbade mycket och plötsligt var vi fem i familjen som skulle samsas. Det var mycket arbete med relationerna.

De upplevde att de fick allt mindre tid för varandra.

– Vi hade nästan alltid minst ett barn hemma och vi kände ett behov av att bara få vara vi två tillsammans, berättar Åsa.

– Det blev som vi var aktiebolaget Familjen, tillägger Tony. Det var mycket som skulle planeras och skötas
för att allt skulle fungera.

Det var då tanken föddes på att de skulle börja dejta varandra och avsätta en dag i månaden till enbart dem själva.

– Vi meddelar i förväg när vi har våra kärleksträffar. Då vet barnen att det inte är någon idé att ringa oss eftersom vi inte svarar i telefon!

Scroll to Top