Vinnaren av Robinson 2020 – Michael Björklund!

Med ödmjukhet och matlagning tog han både deltagare och TV-tittare med storm. Under söndagskvällen stod det klart att Michael Björklund, 45, kammat hem vinsten i årets upplaga av Robinson. Vinstsumman? Den skänker han till bättre behövande.

Att inte åka ut först var det enda målet. Att hålla sig i bakgrunden och förse lagkamraterna med de bästa förutsättningarna gällande maten, var strategin.

Kocken och familjefadern från Åland med den stora passionen för matlagning, var sannerligen aldrig ett hot för resten av deltagarna. Något som visade sig vara en vinnande strategi efter att Michael Björklund under söndagskvällen korats till Robinsonvinnare.

Efter en rafflande final där Michael “Micke” Björklund länge låg en bra bit bakom TV-profilen Clara Henry, såg det ut som att det var avgjort. Ett par moment kvarstod dock, där Michael fick briljera i både pricksäkerhet men framför allt – att göra upp en eld. Något som ledde till en trygg seger.

Kocken från Åland höjde statyetten i skyn och vrålade orden “det här är för mina barn – pappa kan! Pappa kan!”

Just barnen kommer Michael ta med på något roligt för en del av vinstpengarna, men resten av de 500 000 som låg i vinstpotten, har han en annan plan för:

– Först ska jag hitta på något för familjen. Sedan tänker jag skänka resten av pengarna till Matbanken på Åland, ett ställe som ser till att de som har det sämre ställt kan få en riktig matkasse, berättar han för Aftonbladet.

Scroll to Top