16 stycken
Du behöver
- 150 g smör
- 2 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 1 dl mjölk
- 0.5 dl pressad apelsinsaft
- rivet skal av 1 apelsin
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Toscatäcke
0.5 dl sötmandel
0.5 dl hasselnötskärnor
0.5 dl pekannötter
2 msk pistaschnötter
75 g smör
0.75 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
0.75 dl strösocker
2 msk honung
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smält smör, mjölk, apelsinsaft och skal.
2
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Fördela smeten i muffinsformar i muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
3
Hacka alla nötter grovt. Värm smör, grädde, mjöl, socker och honung i en kastrull under omrörning. Småkoka ett par minuter. Rör i nötterna och skeda toscan över muffinsen.
4
Grädda i ca 7 minuter eller tills toscan fått fin färg.