Stenpoeten Hedda sprider glädje

Hedda Fochsen, 11 år, i Täby ville göra något för sin omgivning i coronatider och bestämde sig för att lägga ut ­stenar med positiva budskap i Enstaskogen i Täby där hon bor.

– Jag ville uppmuntra andra. Det finns många ensamma människor och jag ville ge dem hopp om att det förhoppningsvis kan vara över snart och ge lite peppande citat, ­säger Hedda.

Det började med 10–15 ­stenar med budskap som “You rock”, “Gå inte förbi livets små lyckokällor” och “Keep going”, som hon placerade ut invid stigar och elljusspår. Snart började många prata om mysteriet kring stenarna.

– När pappa såg på Facebook att folk undrade och det kom en artikel i lokaltidningen med en efterlysning, då ­ville jag berätta att det var jag.

Sedan dess har det blivit fler stenar – snart är det 80 stycken – och Hedda, som kallar sig för “Stenpoeten”, ­berättar att reaktionerna är positiva.

Själv är Hedda trött på ­coronatiderna och alla ­restriktioner.

– Det som påverkat mig mest är att jag inte fått träffa mormor och morfar och farmor och farfar lika mycket som annars. Men nu känns det som den nya vardagen.

Scroll to Top