20 stycken
Du behöver
- 200 g rumsvarmt smör
- 1 ½ dl strösocker
- 1 ½ dl farinsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 ägg
- 1 äggula
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 150 g mörka och vita chokladknappar eller grovt hackad choklad
Ugn: 200°
Gör så här
1
Vispa smör, socker, farinsocker och vaniljsocker krämigt. Tillsätt ägg och äggula och vispa till en smet.
2
Rör i mjöl, bakpulver och salt och arbeta ihop till en deg. Arbeta in chokladknapparna.
3
Dela degen i 20 bitar och rulla till bollar. Lägg på plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lätt. Se till att ha tillräckligt med avstånd mellan kakorna.
4
Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt kakorna kallna.