35 stycken
Du behöver
- 175 g smör
- 4 ägg
- 6 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl kakao
- 3 ½ dl vetemjöl
- ½ dl starkt kaffe
Tosca
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 ½ dl vispgrädde
75 g smör
1 påse kokos, 200 g
Ugn: 200°
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull. Rör samman ägg och socker. Rör i smöret, vaniljsocker, kakao, mjöl och kaffe.
2
Häll smeten i en form, 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter.
3
Tosca: Blanda socker, sirap, grädde, smör och kokos. Låt småkoka någon minut. Bred smeten försiktigt över den halvgräddade kakan.
4
Grädda i 10 minuter tills kakan fått fin färg.
5
Låt kakan kallna och skär i rutor.