Chokladrutor deluxe

Chokladrutorna deluxe har både glasyr och topping av mörk och ljus choklad.

Du behöver

Sockerkaka

250 g rumsvarmt smör
3.5 dl strösocker
6 st ägg
2.5 dl gräddfil
7 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Glasyr

250 g mörk choklad
25 g smör

Garnera med

50 g ljus choklad
50 g vit choklad

Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa smör och socker fluffigt med elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget. Rör i gräddfilen.

2

Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner det i smeten.

3

Bred ut smeten i en form, 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt ­kakan svalna.

4

Glasyr: Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Rör då och då. Bred glasyren över kakan. Låt stelna.

5

Skär kakan i rutor och doppa i chokladen. Låt stelna.

6

Garnering: Smält ljus och vit choklad var för sig över vattenbad. Ringla över kakorna. Låt stelna.

Scroll to Top