Du behöver
Sockerkaka
250 g rumsvarmt smör
3.5 dl strösocker
6 st ägg
2.5 dl gräddfil
7 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Glasyr
250 g mörk choklad
25 g smör
Garnera med
50 g ljus choklad
50 g vit choklad
Ugn: 175°
Gör så här
Vispa smör och socker fluffigt med elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget. Rör i gräddfilen.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner det i smeten.
Bred ut smeten i en form, 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt kakan svalna.
Glasyr: Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Rör då och då. Bred glasyren över kakan. Låt stelna.
Skär kakan i rutor och doppa i chokladen. Låt stelna.
Garnering: Smält ljus och vit choklad var för sig över vattenbad. Ringla över kakorna. Låt stelna.