Ostgratinerade kasslerrullar med sparris

Du behöver 6 skiva kassler tunn, ca 3 mm tjocka 18 st sparrisstjälkar smala och gröna, färska eller frysta Ostsås: 2 dl mjölk 2 dl...

Du behöver

  • 6 skiva kassler tunn, ca 3 mm tjocka
  • 18 st sparrisstjälkar smala och gröna, färska eller frysta

Ostsås:

2 dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
2.5 msk vetemjöl
salt, vitpeppar
2 dl riven ost t ex Svecia

Ugn: 250°

Gör så här

1
Ostsås: Blanda mjölk och grädde i en kastrull. Vispa ner mjölet och sjud under omrörning, ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt osten och rör om tills den smält.

2
Bryt bort den nedersta torra delen på den färska sparrisen eller tina den frysta sparrisen. Linda 1 kasslerskiva runt 3 sparrisstjälkar och lägg rullarna i en smord ugnsfast form. Bred över ostsåsen och gratinera högt upp i ugnen i 8–10 minuter.

Scroll to Top