Missa inte höstens bästa serier – vi har listan!

Hösten i tv bjuder både på gamla och nyare succeér som Vår tid är nu, Så mycket bättre och Allt för Sverige. Vi får också se kändisar som Mikael Persbrandt och Little Jinder bestiga berg i Himalya. Och vad är familjeklenoderna egentligen värda? Det avslöjar experterna i den nya serien Pantbanken.

Så mycket bättre – andra sommaren

Så mycket bättre firar tio år och bjuder på en jubileumssäsong där några av våra främsta artister återvänder till Gotland för att tolka varandras låtar. Nytt för i år är att artisterna inte har varsin dag. I stället kommer dagarna att vara uppbyggda på annat sätt. I programmets första avsnitt medverkar Petter, Magnus Uggla, Miss Li, Jill Johnson, Jason “Timbuktu” Diakité, Petra “September” Marklund och Orup.

Så mycket bättre har säsongsstart den 19 oktober på TV4.

Missa inte höstens bästa serier - vi har listan!
Så Mycket Bättre firar tio år och bjuder på återföreningar.
Foto: TV4

Innan vi dör

Historien om kriminalaren Hanna Svensson och hennes son Christian, som utan Hannas vetskap infiltrerade den kriminella familjen Mimica, blev en omedelbar succé och i säsong två ser vi åter Marie Richardson och Adam Pålsson i rollerna som Hanna och Christian. Nya i den andra säsongen av Innan vi dör är bland andra Maria Sundbom och Stefan Sauk.

Innan vi dör börjar sändas i SVT1 den 13 oktober.

Missa inte höstens bästa serier - vi har listan!
Marie Richardson och Adam Pålsson tillbaka i thrillersuccé.
Foto: SVT

Pantbanken

Hur ser man om en Rolexklocka är falsk? Vad är tavlan värd? Kan man panta vad som helst? I TV3:s nya satsning Pantbanken får tittarna följa med till Pantbanken Sveriges butiker runtom i landet, möta olika typer av spännande kunder och värderare samt få svar på ovanstående frågor. Bland Pantbankens experter finner vi Yunus Celik – Pantbanken Sveriges bilspecialist, Sophia “Sia” Åkerlund – Sveriges främsta värderare inom diamanter, andra ädelstenar och pärlor, samt Juha Marjaniemi – Pantbanken Sveriges expert inom musikinstrument.

Pantbanken har premiär den 16 september på TV3.

Missa inte höstens bästa serier - vi har listan!
Experter värderar i Pantbanken.
Foto: TV3

MotherFatherSon

För första gången på över fyrtio år medverkar Richard Gere i en tv-serie. I den psykologiska thrillern MotherFatherSon, som kretsar kring politik, media och komplicerade familjerelationer, gör Gere huvudrollen som Max Finch – en karismatisk affärsman. Serien, gjord av BBC, sägs vara full av överraskningar.

MotherFatherSon visas på TV4 från den 19 oktober.

Missa inte höstens bästa serier - vi har listan!
Richard Gere som karismatisk affärsman.
Foto: TV4

Expeditionen

Expeditionen är ett nytt äventyrsprogram där Mikael Persbrandt, Little Jinder, Sanna Kallur, Stefan Larsson, Nils “Väder-Nils” Holmqvist och Dominika Peczynski ska bestiga Lobuche Peak – 6 119 meter över havet i hjärtat av Himalaya.

Expeditionen har premiär den 24 oktober på TV4.

Missa inte höstens bästa serier - vi har listan!
Little Jinder bestiger berg i Himalaya tillsammans med Mikael Persbrandt.
Foto: TV4

Allt för Sverige

Tio nya nordamerikaner kommer till Sverige för att tillsammans med Anders Lundin söka sina rötter – och för första gången i programmets historia deltar en kanadensare. Bland årets tävlande i populära Allt för Sverige finner vi bland andra restaurangchefen Kaytie Hubis – uppfostrad av svenska morföräldrar, hovslagaren Roy Settergren – med svensk koppling på pappas sida, samt clownen Jennifer Buhrow – med värmländsk anknytning genom sin fars gammelfarfar.

Allt för Sverige har säsongspremiär den 27 oktober i SVT1.

Missa inte höstens bästa serier - vi har listan!
En kanadensare dyker upp bland amerikanarna.
Foto: SVT

Mästerskaparna

I SVT:s nya satsning, tävlingsprogrammet Mästerskaparna, lyfts den svenska hantverkstraditionen fram och sätts i ett modernt sammanhang. Deltagarna utmanas i att bli den som kan uttrycka sig bäst i material som keramik, papper, läder, smide och trä – och bedöms både som hantverkare och formgivare. Programledare är Pernilla Månsson Colt och huvuddomare är designern Samir Alj Fält.

Mästerskaparna har premiär i SVT1 den 29 oktober.

Missa inte höstens bästa serier - vi har listan!
Huvuddomaren Samir Alj Fält och Pernilla Månsson Colt leder Mästerskaparna.
Foto: SVT

Vår tid är nu

SVT:s största dramasuccé på över ett decennium, Vår tid är nu, är tillbaka för en tredje säsong. När vi återser familjen Löwander har året hunnit bli 1968, en omvälvande tid både i samhället och i Stockholms nöjesliv. Nattklubbseran inleds och rivaliteten mellan syskonen Gustaf, Peter och Nina blossar åter upp. Maggan gör politisk karriär, men ju högre upp hon tar sig desto större riskerar fallet att bli. Ett nytt ansikte i serien är Ninas numera vuxna dotter Christina som ska hjälpa Nina att göra den nya nattklubben till en succé.

Vår tid är nu har säsongstart den 28 oktober i SVT1.

Missa inte höstens bästa serier - vi har listan!
Familjen Löwander är tillbaka för en tredje säsong i Vår tid är nu.
Foto: SVT

Unbelievable

När 18-åriga Marie anmäler en våldtäkt blir hon ifrågasatt av både utredarna och de som står henne närmast. I en annan del av landet möts två kvinnliga kriminalpoliser och inser att de undersöker två väldigt liknande fall av överfallsvåldtäkter. Under utredningens gång närmar de sig även sanningen om vad som hände Marie. Serien är baserad på verkliga händelser och bygger på den Pulitzerpris-vinnande artikeln An unbelievable story of rape.

Unbelievable finns att se på Netflix från den 13 september

Missa inte höstens bästa serier - vi har listan!
Våldtäktsoffer blir ifrågasatt i Unbelievable.
Foto: Netflix

The Politician

Payton har vetat att han ska bli president sedan han var liten, men först måste han ta sig igenom det mest förrädiska politiska landskapet av alla: high school. The Politician beskrivs som en komediserie med musikalinslag och i rollerna ses bland andra Gwyneth Paltrow och Ben Platt.

The Politician har premiär på Netflix den 27 September.

Missa inte höstens bästa serier - vi har listan!
Gwyneth Paltrow och Ben Platt i politiska komedin The Politician.
Foto: Netflix
Scroll to Top