Du behöver
- .5 frp färsk filodeg
Fyllning
150 g vegofärs
1 msk neutral olja
vitlöksklyfta
1.5 msk grovriven ingefära
röd chili
0.5 dl hoisinsås
200 g asiatisk wokmix
neutral olja
Dippsås
2 dl sweet chilisås
lime
Gör så här
Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen med vitlök, ingefära och chili. Häll i hoisinsås och rör om. Vänd ner grönsakerna och ta pannan från värmen. Låt svalna något.
Dela filodegsarken på mitten. Lägg cirka 2 msk fyllning på kortsidan av ett degark och rulla in fyllningen ett varv. Vik in kanterna och rulla ihop till en vårrulle. Gör likadant med resten.
Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek rullarna gyllene runt om, börja stek med skarven nedåt. Blanda sweet chilisås med limeskal och saft till en sås att doppa vårrullarna i.