Vårrullar med vegofärs och dippsås

Du behöver .5 frp färsk filodeg Fyllning 150 g vegofärs 1 msk neutral olja vitlöksklyfta 1.5 msk grovriven ingefära röd chili 0.5 dl hoisinsås 200...

Du behöver

  • .5 frp färsk filodeg

Fyllning

150 g vegofärs
1 msk neutral olja
vitlöksklyfta
1.5 msk grovriven ingefära
röd chili
0.5 dl hoisinsås
200 g asiatisk wokmix
neutral olja

Dippsås

2 dl sweet chilisås
lime

Gör så här

1

Hetta upp olja i en stekpanna och stek färsen med vitlök, ingefära och chili. Häll i hoisinsås och rör om. Vänd ner grönsakerna och ta pannan från värmen. Låt svalna något.

2

Dela filodegsarken på mitten. Lägg cirka 2 msk fyllning på kortsidan av ett degark och rulla in fyllningen ett varv. Vik in kanterna och rulla ihop till en vårrulle. Gör likadant med resten.

3

Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek rullarna gyllene runt om, börja stek med skarven nedåt. Blanda sweet chilisås med limeskal och saft till en sås att doppa vårrullarna i.

Scroll to Top