Här är serierna som räddar hösten!

Drama, deckare eller dokumentär. Spänning, skräck eller skratt. Vad är du sugen på? Det finns något för alla smaker och humör. Här är ett urval av höstens nya serier på tv.

Här är serierna som räddar hösten!
Jakten på kärlek fortsätter för Sveriges bönder. I årets säsong av Bonde söker fru finner vi, i gruppen singelbönderna som väntar på kärleksbrev, bland annat en hovslagare från Gotland, en kombinerad skogsbonde och behandlingspedagog, en kvinnlig hästbonde samt en köttbonde som också är crossfitfantast.

Bonde söker fru har säsongsstart på TV4 den 23 september.

Här är serierna som räddar hösten!
Colin Nutleys stjärnspäckade dramaserie Bröllop, begravning och dop är tillbaka för en andra säsong. Den första säsongen tog sin utgångspunkt i Mejas och Sunnys bröllopsfest, där Mejas mamma Grace och Sunnys pappa Samuel hade en affär. Romansen ledde till dottern Daisy, något som skakade om familjerna. Denna säsong blossar konflikten kring Daisy upp igen. Nya tillskott i ensemblen är bland andra Robert Gustafsson, Helena af Sandeberg och Tomas von Brömssen.

Bröllop, begravning och dop, säsong 2, har premiär den 27 september på TV4.

Här är serierna som räddar hösten!
I den historiska dokumentärserien Drottningarna får vi följa våra mest fascinerande drottningar genom deras händelserika liv. Varje avsnitt vigs åt en specifik drottning och hennes livshistoria – från barndomen till sista andetaget. Serien baseras på verkliga händelser ur den svenska historien från 1500-talet fram till 1930-talet. Programmet leds av skådespelaren Sofia Helin, känd från bland annat Bron, som vid sin sida har ett tiotal experter och historiker.

Drottningarna visas på TV4 från den 17 september.

Här är serierna som räddar hösten!
Lego masters går ut på att skickliga legofantaster tävlar i att skapa de mest häpnadsväckande legobyggena. Programmet har tidigare gjort succé i USA, Australien och Storbritannien – och nu är det dags för den svenska versionen. I Lego masters Sverige utmanas deltagarna som tävlar lagvis i allt från att bygga stora mekaniska minigolf­hinder till att i detalj åter­skapa kända Astrid Lindgren-miljöer. Domare är Magnus Göransson, till vardags design-chef på Lego.

Lego masters Sverige har premiär på TV4 den 25 oktober (med reservation för ändring).

Här är serierna som räddar hösten!
I årets säsong av TV4-klassikern Så mycket bättre ser vi bland andra Helen Sjöholm, Tommy Körberg och Lili & Susie. Precis som förra året blandas nya deltagare med återvändare. Lisa Nilsson och Plura Jonsson är två av de artister som redan tidigare medverkat i Så mycket bättre men som nu checkar in på Grå Gåsen igen.

Så mycket bättre har säsongsstart på TV4 den 24 oktober.

Här är serierna som räddar hösten!
Två galor som man inte får missa – båda till förmån för barn och unga som på olika sätt har det kämpigt i livet,
i Sverige och på andra platser i världen. Barncancergalan – det svenska humorpriset visas den 28 september på Kanal 5.

Tillsammans för världens barn sänds den 2 oktober i SVT1.

Här är serierna som räddar hösten!
Reality- och underhållningsprogrammet Tjuv och polis är tillbaka – och en ytterst spektakulär kupp utlovas. Denna gång är spelplanen den idylliska Västkustpärlan Fiskebäckskil där tio vanliga, ­hederliga invånare får ett spännande uppdrag: de ska klara av att planera och genomföra en kupp och hålla bytet, 50 miljoner kronor, gömt under två veckors tid från ett team mycket erfarna expoliser – utan att åka fast. Under vägen ställs ”tjuvarna” inför ett antal utmaningar där de själva måste bestämma hur de ska agera för att minimera risken att bli tagen.

Tjuv och polis, säsong 2, börjar sändas den 1 november i SVT1.

Här är serierna som räddar hösten!
Burns är med om en bilolycka tillsammans med sin collegekompis Nick Haas. Men bevismaterialet visar att det ligger något mer bakom den dödliga olyckan – Jamie försöker dessutom mörklägga sin inblandning i Nicks död. I den tredje säsongen av den populära kriminalserien The sinner är kommissarie Harry Ambrose tillbaka och tar sig an det svårlösta fallet.

The sinner, säsong 3, har premiär den 18 september i SVT1.

Scroll to Top