Baka vår ljuvliga nationalbakelse

Med en ljuvligt god bakelse firar vi nationaldagen, den 6 juni. Apelsin och mandelmassa ger smarrig botten och fyllning och på toppen läggs skivade jordgubbar.

Du behöver

  • 300 g mandelmassa
  • 150 g smör
  • 3 st ägg

Täcke:

mandelmassa ca 110 g
2 msk apelsinlikör eller färskpressad apelsin

Tillbehör:

500 g jordgubbar
citronmeliss

Ugn: 175º

Gör så här

1
Riv mandelmassan. Blanda i smöret med gaffel eller kör i matberedare så att det blir jämnt. Tillsätt de uppvispade äggen.

2
Bred ut smeten till ett 1 cm tjockt lager på ett bakplåtspapper i ugnssäker form, ca 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen 15 minuter. Låt bottnen svalna. Ta ut rundlar eller skär i rutor.

3
Blanda apelsinsmaksättning i mandelmassan så att den blir lös. Bred massan över bakelsebottnarna.

4
Skiva jordgubbarna och lägg dem tätt på bakelserna. Garnera med citronmeliss.

Scroll to Top