Vit chokladkräm med äppelcrunch

6 portioner Du behöver 150 g vit choklad 3 äggulor 2 msk florsocker 3 dl vispgrädde Äppelcrunch 3 äpplen 1 msk smör 0.5 dl ljust...

6 portioner

Du behöver

  • 150 g vit choklad
  • 3 äggulor
  • 2 msk florsocker
  • 3 dl vispgrädde

Äppelcrunch

3 äpplen
1 msk smör
0.5 dl ljust muscovadosocker
1 tsk kanel
25 g smör
2 msk ljus sirap
50 g cashewnötter
0.75 dl havregryn

Gör så här

1

Skala, kärna ur och tärna äpplena. Fräs dem mjuka i smör, muscovadosocker och kanel.

2

Chokladkräm: Smält chokladen över vattenbad. Vispa äggulor och florsocker krämigt. Vispa grädden. Vänd ner chokladen i äggkrämen och vänd ner grädden.

3

Fördela äppelbitarna i portionsglas, spara lite till garnering. Fyll på med chokladkrämen och låt stelna i kyl i ett par timmar.

4

Smält samman sirap och smör i en stekpanna. Lägg i grovt hackade nötter och havregryn och rosta i 5 minuter tills det börjar få färg. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna.

5

Toppa glasen med crunch och äppelbitar.

Scroll to Top