Chacey lät älskaren mörda maken!

Chacey Poynter bedrog sin 18 år äldre man Robert i parti och minut. För varje älskare berättade hon om hur hon blev misshandlad av sin man. Allt för att förmå någon att ta livet av Robert, så hon kunde komma över hans livförsäkring. Till slut erbjöd sig älskaren Michael Garza att mörda maken. Det slutade bakom galler.

Efter 20 års äktenskap märkte Amy Poynter att hennes man Robert hade förändrats. Han svarade korthugget, var sällan hemma och hade alltid ursäkter för att vara borta.

Anledningen till hans konstiga beteende var den 20-åriga sjuksköterskan, Chacey. Robert var chef för brandkåren i Royse City, Texas, och Chacey besökte ofta brandstationen. Hon visade sitt intresse för Robert. Han föll för uppmärksamheten och lämnade sin fru och sina döttrar, Natalie och Nicole, för att börja ett nytt liv tillsammans med Chacey.

I maj 2009 visade det sig att Chacey var gravid och den 28 december samma år gifte de sig. Robert var 40 år och Chacey 22, när de välkomnade sin dotter.

Med åren slocknade kärleksglöden. Chacey, som från början varit mullig, hade börjat träna och äta rätt, vilket gjort att hon tappat 47 kilo i vikt. Hon såg bra ut och tyckte om uppmärksamheten från andra män. Hon knöt kontakt, bland annat via Facebook, med flera älskare. Till slut började Robert ana att hon var otrogen och installerade en övervakningskamera vid ingången. Via den fick han sina misstankar bekräftade.

Han trodde ändå att det skulle finnas en möjlighet att lappa ihop det alltmer bräckliga äktenskapet och beställde en resa till Mexiko.

Tre dagar efter hemkomsten från Mexiko, den 9 september 2016, ringde Chacey polisens larmcentral och skrek att hennes man blivit skjuten i huvudet. Hon satt med honom i sin Jeep på en lerig småväg utanför Royse City.

 

Chacey lät älskaren mörda maken!
Livförsäkringen som var anledningen till att Chacey ville se sin man död.

Polisen misstänksam
Enligt Chacey skulle de träffas på en tacobar och prata om framtiden. När poliserna undrade hur det kom sig att hennes bil fastnat på en liten lerig väg, som bara användes av bönderna, förklarade hon att hon råkat köra fel på väg till tacobaren. Hon skulle då ha messat sin man som kommit dit för att hjälpa henne få loss bilen.

Under tiden han försökte stod hon en bit ifrån bilen. Då hade hon hört ett skott och sett en lång man försvinna in i skuggorna. Hon rusade bort till bilen och hittade sin man liggande på passagerarsidan, blödande från huvudet efter att ha blivit skjuten.

Det var en historia som polisen fann osannolik. Varför skulle en främling dyka upp där de befann sig och skjuta hennes man med ett hagelgevär? Misstanken om konspiration mellan Chacey och gärningsmannen infann sig direkt.

Chacey började redan under förhören i polisbilen prata om parets trassliga äktenskap. Poliserna märkte direkt att det var för många pusselbitar som inte stämde i de fortsatta förhören. Hon pratade om sin senaste älskare, Michael Garza, och polisens misstankar om att hon var inblandad i mordet stärktes. På den direkta frågan om vem som mördat Robert svarade hon till slut “Mikey”, som i Michael Garza.

De hade träffats under sommaren och hon hade för Michael Garza berättat att Robert varit våldsam mot henne. Michael Garza hade då föreslagit att hon skulle locka sin man till den avlägsna platsen, där skulle han dyka upp och skrämma honom. Att han skulle ha ett hagelgevär med sig och mörda honom hade hon ingen aning om.

Chacey greps för att ha ingått i en konspiration kring mordet på sin man och Michael Garza greps för mordet.

I de efterföljande förhören berättade Chacey att hennes make skulle ha tagit steroider och testosteron som gjorde honom våldsam mot henne. Roberts 16-åriga dotter Natalie, som hade bott hemma hos Chacey och Robert ett halvår, hade inte märkt någon förändring hos fadern. Däremot hade hon funnit bevis på Chaceys dator om hennes otrohet, något som hon efter moget övervägande hade berättat för sin pappa.

Han hade då blivit förtvivlad och fyllt i papper för att ansöka om skilsmässa, men hade aldrig kommit så långt att han lämnat in dem. Istället hoppades han på att de skulle hitta tillbaka till varandra. Efter Mexikoresan hade han dock berättat för en arbetskollega att han tänkte skiljas, bara någon dag innan han mördades.

Den kommande utredningen visade att Chacey haft ett flertal älskare och för dessa berättat om de övergrepp hennes man skulle ha utsatt henne för. Allt i syfte att få någon av dem att mörda honom, så att hon kunde plocka ut hans livförsäkring på 685 000 dollar (cirka 6,7 miljoner kronor). Till slut hade hon lyckats övertyga Michael Garza att hennes man var ett hot mot henne och deras kärlek, att han aldrig skulle låta henne vara ifred.

 

Chacey lät älskaren mörda maken!
I ambulansen visade Chacey att hon hade makens blod på både händer och kläder.

Mordvapnet hittades
Hagelgeväret som använts vid mordet hittades av en bonde på åkern inte långt från mordplatsen. Vapnet visade sig tillhöra Michaels bror.

I rättegången som hölls i juli 2018 försökte Garza få det till att han gett vapnet till Chacey som ett skydd mot sin man. Vid mordtillfället skulle han befunnit sig på familjens gård för att ta hand om ett sjukt djur. Men juryn köpte inte hans förklaring, utan dömde honom till 99 års fängelse för mordet.

Försvarssidan försökte få Chacey friad genom att påstå att hon bara varit naiv och inte förstått att uppgörelsen med Garza kunde sluta med mord.

Åklagarsidan hävdade att hon visste vad Garza skulle göra och syftet var att komma åt makens livförsäkring. Efter fyra timmars överläggning befanns hon skyldig till mord och straffet blev livstids fängelse.

Robert Poynters livförsäkring delades upp mellan hans tre döttrar.

Scroll to Top