Skördesallad med brynt smör

Du behöver Ugn: 225° 10 st morötter 3 st färska lökar 2 msk olivolja 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 150 g smör 300 g...

Du behöver

Ugn: 225°

10 st morötter
3 st färska lökar
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
150 g smör
300 g valfria bönor
2 st förkokta majskolvar
140 g skivat bacon
60 g småbladig spenat

Garnera med

kryddgrönt

Gör så här

1

Dela morötterna på mitten och klyfta löken. Lägg lök och morötter i en bakplåtspappersklädd långpanna tillsammans med olja, salt och peppar. Rosta strax under ugnens mitt i ca 15 minuter.

2
Bryn smöret långsamt i en kastrull tills det får fin färg och börjar dofta nötigt.

3
Koka bönorna i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Häll av vattnet. Spola av i kallt vatten och låt rinna av.

4
Dela varje majskolv i 3 bitar och linda bacon runt bitarna. Stek runt om på mellanvärme tills baconet fått fin färg.

5
Lägg samtliga ingredienser på ett generöst fat och garnera med kryddgrönt. Häll det brynta smöret över salladen vid servering.

Scroll to Top