Parmesanstuvade makaroner med stekt chorizo

Stuvade makaroner är en klassiker på middagsbordet. Här ger vi vardagsfavoriten ett lyft med hjälp av parmesan, chorizo och basilika.

4 portioner

Du behöver

Stuvade makaroner

300 g makaroner
1 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
200 g färskriven parmesanost
2 msk hackad färsk basilika
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Stekt färsk chorizo med stekta tomater

400 g färsk chorizo
2 msk olivolja
200 g körsbärstomater
½ kruka basilika
½ dl urkärnade svarta oliver

Garnera med

basilika
riven parmesanost
rivet citronskal

Servera med

sallad

Gör så här

1

Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen men ca 1 minut kortare.

2

Koka upp grädden tillsammans med crème fraiche i en kastrull. Tillsätt makaronerna. Vänd ner riven ost samt hackad basilika. Smaka av med salt och peppar.

3

Dra skinnet av korvarna och dela innehållet i mindre ­bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs korven krispig.

4

När korven fått lite färg, vänd ner tomaterna och rör runt så att de blir jämnt tillagade. Tillsätt hackad basilika. Ta av från värmen och blanda ner oliver.

5

Servera de stuvade makaronerna tillsammans med den stekta korvblandningen. ­Garnera med basilika, färskriven parmesanost och lite riven citron.

Scroll to Top