Du behöver
- 500 g benfri bog av lammkött eller kalvkött
- 2 st gula lökar hackade
- 1 st vitlöksklyfta krossad
- 2 msk smör
- 0.5 msk paprikapulver
- 1 st tomater burk hela
- 1 msk tomatpuré
- 1 l kalvbuljong av koncentrerad fond eller tärning
- 1 st lagerblad
- 0.5 tsk mejram
- 2 dl linser gröna
- 2 st paprika röd och grön
- salt svartpeppar
Till servering:
brytbröd
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i små tärningar och bryn i smör i en stekpanna. Fräs lök och vitlök i lite smör i en gryta. Lägg över köttet i grytan. Tillsätt paprikapulver, tomatpuré och tomater med spad.
2
Tillsätt buljong och lagerblad, och krydda med mejram. Låt soppan koka under lock, ca 30 minuter.
3
Skölj linserna i kallt vatten genom en sil. Lägg linserna i soppan, och låt dem koka med ca 20 minuter.
4
Kärna ur paprikorna och skär dem i skivor. Lägg paprikaskivorna i soppan och koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med brytbröd.