Mustig soppa med lamm och linser

Du behöver 500 g benfri bog av lammkött eller kalvkött 2 st gula lökar hackade 1 st vitlöksklyfta krossad 2 msk smör 0.5 msk paprikapulver...

Du behöver

  • 500 g benfri bog av lammkött eller kalvkött
  • 2 st gula lökar hackade
  • 1 st vitlöksklyfta krossad
  • 2 msk smör
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 1 st tomater burk hela
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 l kalvbuljong av koncentrerad fond eller tärning
  • 1 st lagerblad
  • 0.5 tsk mejram
  • 2 dl linser gröna
  • 2 st paprika röd och grön
  • salt svartpeppar

Till servering:

brytbröd

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i små tärningar och bryn i smör i en stekpanna. Fräs lök och vitlök i lite smör i en gryta. Lägg över köttet i grytan. Tillsätt paprikapulver, tomatpuré och tomater med spad.

2
Tillsätt buljong och lagerblad, och krydda med mejram. Låt soppan koka under lock, ca 30 minuter.

3
Skölj linserna i kallt vatten genom en sil. Lägg linserna i soppan, och låt dem koka med ca 20 minuter.

4
Kärna ur paprikorna och skär dem i skivor. Lägg paprikaskivorna i soppan och koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med brytbröd.

Scroll to Top