Du behöver
- 600 g lammrostbiff
- 1 msk olivolja
- 1 msk smör
- 0.5 tsk flingsalt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
Ljummen sallad
1 kg Valfri beta
40 g ruccola
200 g chèvre
30 g pinjenötter
1 msk olivolja
flytande honung
flingsalt och svartpeppar
Ugn: 125–200º
Gör så här
Salta och peppra lammrostbiffarna och stek i riktigt het panna till fin färg runt om. Lägg i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen på 125° till en innertemperatur på 58°. Vira in i smörpapper och låt vila medan du gör betorna.
Höj ugnstemperaturen till 200°. Skala betorna och klyfta. Vänd runt i olja på en plåt med bakplåtspapper, salta och rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, cirka 30 minuter.
Fördela betor och rucola på tallrikar, smula över chèvreosten och strö på pinjenötter. Ringla över olja, honung, salta och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera med tunt skivad lammrostbiff.