Svampsoppa med syrad grädde

Du behöver 1 st gul lök 250 g svamp t.ex. champinjoner 2 msk rapsolja 4 dl vatten 1 st grönsaksbuljongtärning 3 dl syrad grädde 2...

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 250 g svamp t.ex. champinjoner
  • 2 msk rapsolja
  • 4 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl syrad grädde
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 tsk soja
  • 1 krm chiliflakes
  • salt

Garnera med

dill
champinjoner
smörstekta hasselnötter

Gör så här

1

Skala och hacka löken. Hacka svampen grovt. Fräs svamp och lök i olja tills vätskan kokat in.

2

Tillsätt vatten och buljongtärning och koka i 5 minuter. Häll i syrad grädde och koka upp. Smaka av med ­citronsaft, soja, chili­flakes och salt. Koka i 10 minuter.

3

Mixa soppan slät. Toppa med dill, svamp och grovhackade smörstekta hasselnötter.

Scroll to Top