• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ledtråd 7: Vart är vi på väg?

  Hemmets Journals stora sommartävling är igång! Under åtta nummer av HJ, med start 9 juni 2020, tar vi dig med på en resa över världen.

  I varje nummer kan du vinna Sverigelotter och följer du med hela vägen har du chansen på ett ännu finare pris – en terrassvärmare från Mareld!

  Ledtråd 7: Vart är vi på väg?

  Här kan du läsa mer om tävlingen som pågår under hela sommaren.

  Ledtråd 7:

  Denna lejonets stad, som också är ett land och en ö, blev brittisk kronkoloni 1867 och självständig stat först 1959. Redan 1819 upprättade dock engelsmannen Thomas Stamford Raffles en handelsstation på platsen och idag står han staty där han landsteg.

  Här bor omkring sex miljoner människor, vilket gör landet till världens näst mest tätbefolkade. Ändå utgörs 23 procent av landets yta av skog och naturreservat som skyddas noga av lagar och förordningar. Landet är ett av världens rikaste, trots att det saknar naturtillgångar.

  Landet är formellt en demokrati med fria val, men ett enda parti har dominerat under lång tid och internationell kritik finns mot bristen på yttrandefrihet. Staden/landet/ön har tropiskt klimat, utan egentliga årstider, och den lägsta uppmätta temperaturen är 18 grader.

  Tävlingen är avslutad, nedan ser du de korrekta svaren (grön text).

  1 . Vart är vi på väg?

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!