• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ledtråd 6: Vart är vi på väg?

  Hemmets Journals stora sommartävling är igång! Under åtta nummer av HJ, med start 9 juni 2020, tar vi dig med på en resa över världen.

  I varje nummer kan du vinna Sverigelotter och följer du med hela vägen har du chansen på ett ännu finare pris – en terrassvärmare från Mareld!

  Ledtråd 6: Vart är vi på väg?

  Här kan du läsa mer om tävlingen som pågår under hela sommaren.

  Ledtråd 6:

  Denna stad grundades på 1200-talet som en fiskeby där floden, som gett staden dess namn, har sitt utflöde. Idag är det en utpräglat multikulturell storstad där 45 procent av invånarna har utländsk härkomst och över 170 nationaliteter finns representerade.

  Staden grundlades på sankmark och därför grävdes ett system av kanaler för att leda bort vattnet. Dessa präglar ännu stadens centrum. Staden fick ett enormt ekonomiskt uppsving på 1600-talet då inflyttade köpmän utvecklade handeln.

  Denna stad är unik eftersom den är officiell huvudstad i sitt land, trots att regering, parlament och statsöverhuvud finns i en annan stad. De som anländer hit med flyg landar på Schiphol, strax utanför staden, och många av invånarna håller på Ajax.

  Tävlingen är avslutad, nedan ser du de korrekta svaren (grön text).

  1 . Vart är vi på väg?

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!