Du behöver
- 600 g torskfilé färsk eller fryst/tinad
- 1 dl vetemjöl
- 3 msk smör
- 1 msk olja
Gurksallad
1 st gurka
0.5 st rödlök
0.5 dl vatten
2 tsk ättiksprit 12%
1 msk honung
0.5 dl hackad dill
salt
Pepparrotssås
2 dl gräddfil
2 msk färsk finriven pepparrot
salt
strösocker
Till servering
1 kg kokt potatis
Gör så här
Gurksallad: Skär gurkan i remsor på längden med en osthyvel. Skiva rödlöken tunt.
Blanda vatten, ättika och honung till en dressing. Vänd ihop dressingen med gurka, rödlök och dill. Smaka av med salt.
Pepparrotssås: Rör ihop gräddfil och pepparrot. Smaka av med salt och en nypa socker.
Salta fiskfiléerna och vänd dem i mjöl. Smält smör med olja i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Lägg i fisken, sänk värmen och stek 2–3 min per sida.
Servera med gurksallad, pepparrotssås och kokt potatis.