Smörstekt torsk med syrlig gurksallad och pepparrotssås

Du behöver 600 g torskfilé färsk eller fryst/tinad 1 dl vetemjöl 3 msk smör 1 msk olja Gurksallad 1 st gurka 0.5 st rödlök 0.5...

Du behöver

  • 600 g torskfilé färsk eller fryst/tinad
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk smör
  • 1 msk olja

Gurksallad

1 st gurka
0.5 st rödlök
0.5 dl vatten
2 tsk ättiksprit 12%
1 msk honung
0.5 dl hackad dill
salt

Pepparrotssås

2 dl gräddfil
2 msk färsk finriven pepparrot
salt
strösocker

Till servering

1 kg kokt potatis

Gör så här

1

Gurksallad: Skär gurkan i remsor på längden med en osthyvel. Skiva rödlöken tunt.

2

Blanda vatten, ättika och honung till en dressing. Vänd ihop dressingen med gurka, rödlök och dill. Smaka av med salt.

3

Pepparrotssås: Rör ihop gräddfil och pepparrot. Smaka av med salt och en nypa socker.

4

Salta fiskfiléerna och vänd dem i mjöl. Smält smör med olja i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Lägg i fisken, sänk värmen och stek 2–3 min per sida.

5

Servera med gurksallad, pepparrotssås och kokt potatis.

Scroll to Top