Körsbärsrutor med frasigt täcke

Smuldeg ovanpå smeten ger denna kaka ett frasigt täcke över körsbär och vinbär. Servera gärna kakan med lite vaniljsås på toppen.

Du behöver

    30 bitar
  • 12 dl vetemjöl
  • 7 ½ dl strösocker
  • 1 ½ msk bakpulver
  • 375 g smör
  • 5 ägg
  • 1 ½ msk vaniljsocker
  • 3 dl mjölk
  • 300 g körsbär
  • 100 g röda vinbär
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda mjöl, socker och bakpulver i en stor skål. Smält smöret och blanda allt till en smuldeg. Ta undan 3 dl av smuldegen och spara till topping.

2

Blanda i ägg i smuldegen och rör om till en smet. Rör i vaniljsocker och mjölk.

3

Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Kärna ur körsbären och fördela över smeten. Strö över vinbär.

4

Strö över den sparade smuldegen. Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt kakan svalna lite innan den skärs i rutor. Gott med vaniljsås till.

Scroll to Top