• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ledtråd 3: Vart är vi på väg?

  Nu börjar Hemmets Journals stora sommartävling! Under åtta nummer av HJ, med start 9 juni 2020, tar vi dig med på en resa över världen.

  Varje nummer kan du vinna Sverigelotter och följer du med hela vägen har du chansen på ett ännu finare pris – en terrassvärmare från Mareld!

  Ledtråd 3: Vart är vi på väg?

  Här kan du läsa mer om tävlingen som pågår under hela sommaren.

  Denna storstad ligger vid en flodmynning. Där an-lades på 1300-talet en fästning för att skydda staden och landet den ligger i. Den första stad som bär den nuvarande stadens namn grundades dock först 1603, på flodens norra strand, mittemot fästningen.

  Idag är staden landets näst största och dess viktigaste import- och exporthamn. Många viktiga industri-företag har också sina säten här. Tre landskap möts här, men i regionen ligger staden i mitten. Spårvagnar trafikerar gatorna och snabba båtar tar pendlare över floden.

  När inte blåsten och regnet gör utomhusaktiviteter olidliga njuter invånarna av grönskan i Trädgårdsföreningen eller Slottsskogen. I hamnen går båtar till Danmark och Tyskland och vid floden ligger också ett ikoniskt höghus, av lokalbefolkningen kallat Läppstiftet.

   

  1 . Vart är vi på väg? *

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!