• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ledtråd 2: Vart är vi på väg?

  Nu börjar Hemmets Journals stora sommartävling! Under åtta nummer av HJ, med start 9 juni 2020, tar vi dig med på en resa över världen.

  Varje nummer kan du vinna Sverigelotter och följer du med hela vägen har du chansen på ett ännu finare pris – en terrassvärmare från Mareld!

  Ledtråd 2: Vart är vi på väg?

  Här kan du läsa mer om tävlingen som pågår under hela sommaren.

  Ledtråd 2:

  Denna av fenicier grundade stad ligger en bra bit söder om landets huvudstad. Med 700 000 invånare är den landets fjärde största. Den romersk-katolska katedralen är världens största, men största religion är nog nästan fotbollen. Två klubbar spelar i högsta divisionen.

  1992 hölls en världsutställning här – det svenska bidraget står numera i Grythyttan. Men långt tidigare än så var staden centrum för handeln med den nya världen på andra sidan Atlanten. Christofer Columbus själv ligger begravd i staden.

  Detta är operornas förlovade stad. Såväl Carmen som Figaros bröllop utspelar sig här och stadens barberare ingår i titeln till ett annat berömt verk. Flamenco dansas fortfarande på barer och klubbar och det är långtifrån bara ett nöje för turister.

  Tävlingen är avslutad, nedan ser du de korrekta svaren (grön text).

  1 . Vilken är staden?

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!