Ett frieri som fick Jessica att sväva på små moln!

Jessica undrade om inte Joakim snart skulle fria. Vad hon inte visste var att han under lång tid planerat ett högtflygande frieri som hon aldrig skulle glömma. Hon anade inget förrän hon såg ett rosa hjärta på marken under sig …

Jessica Jönsson och Joakim Olsson

Ålder: Jessica 26 år och Joakim 27 år.

Bor: I ett hus i Lackalänga mellan Lund och Kävlinge.

Gör: Jessica är sjuksköterska och Joakim arbetar på Borgeby fältdagar, Sveriges största lantbruksmässa i fält.

 

Jessica Jönsson, 26 år, och Joakim Olsson, 27 år, blev ett par för tre och ett halvt år sedan och flyttade ihop i en villa i Lackalänga utanför Furulund. Det senaste året har Jessica antytt att de kanske skulle fundera på giftermål. Joakim har glidit undan med att hennes äldre syskon måste göra det först, enligt gammal tradition. I själva verket smidde han på ett frieri utöver det vanliga.

För ett tag sedan gjorde han slag i saken och Jessica svävade på små moln – i ordets rätta bemärkelse.
– Jag blev helt överväldigad när jag från flygplanet såg det rosa hjärtat på marken. Det var det finaste frieri man kan tänka sig, säger Jessica och kramar om sin blivande make.

Planerna tog fart efter en midsommarfest förra året hos kompisen Anton Ascard som driver en gård utanför Ystad.

– Han har ett stort fält intill sin gård och jag såg framför mig den perfekta platsen för att bilda ett stort hjärta som man kunde se från luften, berättar Joakim.

Han försäkrade sig på olika sätt om att Jessica inte var rädd att flyga med ett mindre plan och skred sedan till verket.

Hjärtat skulle formas av ensilagebalar. Helst i röd plast, men sådan fanns inte så det fick bli rosa. Hösten gick åt till att hjälpa kompisen pressa drygt hundra ensilagebalar som lagrades.

Joakim hade lärt känna en person som är medlem i Eslövs flygklubb och involverade vederbörande i sina planer.

För att balarna skulle bilda ett hjärta från luften krävdes noggrann precision vid utplacering. Kompisen Christoffer Larsson, som arbetar med utsättning vid Banverket, hade GPS-utrustningen och kunskapen kring hur ett 80-tal balar bildar ett exakt hjärta.

En fredagskväll i mitten av maj bokades in för flygturen.

– Jag sa till Jessica att flygklubben fått en avbokning och att jag därför bokat in en flygtur för halva priset på kvällen.

– Eftersom Joakim är så spontan av sig fattade jag inga misstankar, säger Jessica.

Jessica njöt av flygturen längs kusten, men undrade vad det var för något rosa som hon skymtade inne på ett fält. När planet kom närmare såg hon att det var ett hjärta.

Samtidigt märkte hon att Joakim började rota i fickan.

– Då förstod jag, skrattar hon och när Joakim tog fram ringen och frågade om hon ville gifta sig med honom var svaret självklart.

– Om hon sagt nej hade det blivit en tryckt stämning på tillbakafärden, säger Joakim. Nu fick vi i stället uppleva en helt underbar flygtur i solnedgången. Min syster och hennes sambo tände fyrverkerier och hade satt fram en gigantisk blombukett när vi kom tillbaka. Sedan åt vi en romantisk middag på restaurang i Lund.

När bröllopet blir av är inte bestämt och det blir svårt att toppa efter ett sådant frieri.
– Men det är ju brudens föräldrar som står för bröllopsnotan så vi får väl se, skämtar Joakim.

Scroll to Top