Boktips inför sommarsemestern!

Att läsa är ett fantastiskt sätt att koppla av under sommaren. Här får du tre bra boktips som gärna kan göra dig sällskap i hängmattan.

Boktips inför sommarsemestern!

I denna ljuva villervalla av Ewa Klingberg (Historiska media)
Nya tider kräver kreativitet och flexibilitet på begravningsbyrån Tranan. Inte minst när ett mc-gäng ska begrava sin ordförande. Deras ovanliga krav blir en ögonöppnare för Sandra. Av den gamla anrika begravningsbyrån finns snart inte mycket kvar. Men då Sandra är i färd med att slänga bort gamla saker hittar hon något som får en allvarlig konflikt att blossa upp. Hon fruktar att byrån kanske gräver sin egen grav. Med god hjälp av moster Majken. En varm och härlig serie om vardagen på en begravningsbyrå och livet i en svensk småstad.

Boktips inför sommarsemestern!

I oxögat av Ida Andersen (Polaris)
Året är 1741 och platsen är Dåvedshult i Ekeberga socken i Småland. Förändringens vindar blåser och det ska byggas ett glasbruk. Bruket ska komma att bära namnet Kosta. I denna karga, fattiga Smålandsbygd korsas en midsommarnatt pigan Sissels och drängen Eskils vägar. Tillsammans drömmer de om en annan bättre tillvaro. En b­erättelse om att vara född fattig och sträva efter ett bättre liv. Författaren har gjort omfattande ­research om glasbrukens barndom och förutom personporträtten är det också givande historisk läsning.

Boktips inför sommarsemestern!

Krokodilväktaren av Katrine Engberg (Månpocket)
En morgon i Köpenhamn hittas en ung kvinna mördad i sin lägenhet. Kvinnan har fått ett mönster ristat i ansiktet. Polisen vill snabbt hitta den skyldige innan paniken sprider sig. Polisinspektörerna Jeppe och Anette tar sig an fallet men utredningen går trögt. Ända tills det visar sig att kvinnans hyresvärd, Esther, håller på att skriva en deckare där mordet exakt finns återgivet. Vem har gjort verklighet av Esthers fantasi? Boken är den första delen i författarens hyllade Köpenhamnsserie.

Scroll to Top