Boktips för lata sommardagar!

Här får du tips på tre böcker som kan förgylla stunden i hängmattan eller på strandfilten i sommar. Trevlig läsning!

Boktips för lata sommardagar!

I fikonträdets skugga av Camilla Davidsson (Printz)

Susanne har tagit hand om sin familj i många år, men nu är barnen utflugna och maken Lars har plötsligt och chockartat lämnat henne för en yngre kvinna. Vid 53-års ålder måste Susanne skapa sig ett nytt liv.

I en avkrok på Gotland ligger en gammal mjölkbutik. Ett arv som Susanne har tänkt sälja. I lugn och ro ska hon sortera och slänga och hämta kraft efter skilsmässan. När en turist en dag stannar till och frågar vad sakerna kostar, finner Susanne att hon ofrivilligt har startat en loppis. En kedja av händelser sätts igång. Men vågar hon säga ja till allt det nya?

Boktips för lata sommardagar!

De sju systrarna: Maias bok av Lucinda Riley (Strawberry förlag)

Den första delen i en mycket populär bok-serie som baseras på legenden om stjärnkonstellationen Plejaderna. Maia lever isolerat i sitt barndomshem, ett vackert slott vid Genèvesjön. Hennes adoptivfar går bort och allt förändras. När hennes systrar kommer hem för att ta farväl av honom får de varsin ledtråd som ska hjälpa dem att finna sina rötter. Maias ledtråd för henne till en förfallen herrgård i Argentina.

Boktips för lata sommardagar!

Bara lite till av Simona Ahrnstedt (Forum)

På ett dygn har Stella förlorat allt – sin fästman, sitt hem och sitt jobb. Efter att ha supit sig redlöst berusad på en fest inser Stella att hon inte kan vara kvar i Stockholm. Det finns ett ställe där hon kan slicka sina sår – ett kallt, smutsigt torp på landet utanför den lilla halländska orten Laholm. Omgiven av truliga tonåringar och en självgod ekobonde, som är oväntat bra på att kyssas, dras Stella in i konflikterna på den nya orten. En roman med den unika mix som kännetecknar Sveriges romance-drottning Simona Ahrnstedt.

Scroll to Top