Lammentrecote på spett med grön tabbouleh

Du behöver 500 g lammentrecôte 2 tsk flingsalt 0.5 tsk nymald svartpeppar 1.5 dl bulgur 400 g kokta kikärtor 1 st grön paprika 2 dl...

Du behöver

  • 500 g lammentrecôte
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymald svartpeppar
  • 1.5 dl bulgur
  • 400 g kokta kikärtor
  • 1 st grön paprika
  • 2 dl finhackad persilja
  • 1 st citron
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1

Skär köttet i bitar och trä upp på spett. Salta och peppra runt om.

2

Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Vänd runt den kokta bulguren med kikärtor, paprika, persilja, citronskal (endast det gula), citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.

3

Grilla eller stek spetten runt om i grillpanna på riktigt hög värme till en innertemperatur på ca 58°. Servera spetten med tabbouleh.

Scroll to Top