Krämig sill med pepparrot och räkor

Imponera på gästerna med hemgjord sill! Här har vi gjort en krämig sill med pepparrot och räkor. Enkelt och gott!

4 portioner

Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 1 förpackning femminuters-sill
  • 1 dl crème fraîche
  • ½ dl majonnäs
  • 3 msk finhackad dill
  • 2 msk riven pepparrot
  • ½ rödlök
  • 2 tsk färskpressad citronsaft

Garnering

räkor
krasse
finhackad rödlök

Gör så här

1

Skala räkorna, tag undan några till garnering. Hacka de övriga räkorna grovt.

2

Låt sillen rinna av och dela bitarna i ca 1 cm snedställda bitar.

3

Hacka dillen. Skala och riv pepparroten. Skala och finhacka löken. Blanda samman samtliga ingredienser utom sill och räkor till en röra. Smaka av med citronsaft.

4

Vänd ner delad sill och räkor. Fördela blandningen i en skål eller på ett fat. Garnera med räkor, dill och hackad lök.

Scroll to Top