• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Fånga historien och pulsen i Peking!

  Storslagna sevärdheter och minnesvärda möten, Peking är staden som aldrig lämnar sin besökare oberörd.

  Fånga historien och pulsen i Peking!

  Att beskriva Kina som resmål i ett fåtal ord är omöjligt, upplevelserna tar helt enkelt aldrig slut. Kanske är det just blandningen av det gamla och nya som fascinerar allra mest. Under en spännande vecka upplever vi tillsammans Pekings mix av världsarv och pulserande storstadsliv.

  Vi utforskar det vackra Sommarpalatset, Förbjudna staden och den kinesiska muren. Vi fångar också vardagens atmosfär när vi upplever den klassiska morgongymnastiken i parken och åker cykelriksha i smala gränder i ett hutongområde för att hälsa på hos en kinesisk familj som berättar om sin vardag.

  Det kinesiska köket bjuder på spännande smakupplevelser och en kväll serveras vi den klassiska Pekingankan. En av höjdpunkterna för den matlagningsintresserade är en matlagningskurs där vi iklädda kockmössa och förkläde får lära oss hur man tillagar dumplings. Vill du imponera vid måltiderna så kan du redan nu börja träna på att äta med pinnar.

  Under veckan finns även tid för shopping och egna upptäckter. Vi har en egen svensktalande guide under hela resan och dessutom medföljer en representant från tidningen. Resan görs tillsammans med både Hemmets Journals och Ica Kurirens 
  läsare.

  Välkommen att följa med!


  Dag 1

  Avresa från Arlanda till Peking. Middag, förfriskningar och frukost serveras ombord.


  Dag 2

  Vi anländer på förmiddagen (lokal tid) och möts på flygplatsen av vår svensktalande guide. Först på tur är ett besök till det vackra Sommarpalatset. Vi promenerar längs med Kunmingsjöns strand och beundrar Långa gångens vackra målningar. Vi äter vår första kinesiska lunch och checkar sedan in på vårt hotell, där vi får lite tid för vila innan vi samlas för gemensam välkomstmiddag.


  Dag 3

  Vi besöker Den förbjudna staden som är världens största kejsarpalats. Här inne levde kejsarna helt isolerade från omvärlden fram till 1911. Intill palatset ser vi Himmelska fridens torg. Vi äter lunch och beger oss sedan in i Pekings charmiga hutonger där vi kommer vardagslivet nära inpå från våra cykeltaxis. Vi får en trevlig inblick av livet i Kina då vi gör ett hembesök hos en kinesisk familj där vi bjuds på en kopp te. På kvällen äter vi gemensam middag.

  Himmelska fridens torg.

  Dag 4

  Vi besöker en av de vackraste delarna av den Kinesiska muren, vid Mutianyu. Vi åker linbana den sista biten och belönas med en fantastisk utsikt. Vi äter gemensam lunch och fortsätter sedan tillbaka till Peking. Resten av dagen och kvällen är programfri. Middag på egen hand.


  Dag 5

  Tidigt på morgonen beger vi oss till en av Pekings parker för at få uppleva den klassiska morgongymnastiken. Vi fortsätter sedan till Himmelens tempel som anses vara en av kinas vackraste byggnader. I en sidenaffär får vi lära oss hur framställningen går till samt fynda bland de vackra tygerna. Till lunch blir det en kinesisk matlagningskurs då vi tillsammans med en professionell kock själva tillagar de smaskiga degknytena dumplings. Kvällen är programfri

  Kinesiska muren.

  Dag 6

  Programfri dag för egna aktiviteter. Vår guide finns tillgänglig och kommer gärna med förslag på aktiviteter.

  I sällskap av vår guide åker vi cykelriksha bland gränderna som är för smala för bilar.

  Dag 7

  Vi besöker Lamatemplet som av många anses vara det finaste tibetanskbuddhistiska templet utanför Tibet. Sedan strosar vi runt i det trevliga området Nanluoguxiang Vi äter lunch och besöker sedan en pärlaffär. På kvällen äter vi gemensam avskedsmiddag – och vad passar då bättre än den delikata Pekingankan?


  Dag 8

  Dags att vända hemåt. Transfer till flygplatsen för hemresa mot Arlanda. Vi landar
  i Stockholm samma dag på eftermiddagen (lokal tid).

  Resefakta

  Avresa: 2 november 2020.
  Hemresa: 9 november 2020.
  Avreseflygplatser: Arlanda.
  Pris: 13 950 kronor per person i del i dubbelrum

  I priset ingår:

  1. Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass inkl. skatter och avgifter.
  2. Övernattning sex nätter i del i dubbelrum på populära Qianmen Hotel Peking.
  3. Samtliga transporter till och från flygplats och till sevärdheter enligt program.
  4. Besöksmål enligt program inklusive inträden till sevärdheter.
  5. Svensktalande guide under hela vistelsen. Representant från Hemmets Journal.
  6. Frukost samt åtta måltider inklusive måltidsdryck enligt program.
  7. Dricks till guide och chaufför.
  8. Informationsskriften " Lotus lilla Blå".

  Tillägg per person:

  Enkelrumstillägg: 2 300 kronor. Kinesisk fotmassage dag 4: 190 kronor. Akrobatikshow dag 5: 520 kronor. Avbeställningsskydd: 550 kronor. Visum till Kina: Kostnaden för detta ingår inte utan visumet måste ansökas via Lotus samarbetspartner Alla Visum innan avresa. Mer information gällande visum-
  ansökan fås vid bokning.

  Så här bokar du:
  Ring Lotus Travel 08-545 188 40 eller mejla: info@lotustravel.se.

  Vi reserverar oss för eventuella program, pris och tidtabellsändringar utanför vår
  kontroll.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!