Omtalade familjefotot: Svärfar och svärson är lika som bär!

På skoj tog Hanna en bild på sin familj med samma komposition som ett familjefoto från hennes barndom. Likheten var skrattretande.

Det skiljer 29 år mellan de båda bilderna. Men det ser nästan ut som två kopior.

Hanna Ohnback, 31, i Rödeby skrattar när hon ser likheterna mellan sin man Henrik, 29, och sin pappa Jonas, 53, sig själv och mamma Hélen, 52, sig själv som liten och sin dotter Nora, 1,5 år, samt den slående likheten mellan hennes lillebror Emil och hennes nyfödda flicka Juno.

– Så lika har jag aldrig uppfattat att vi är, men nu när jag ser bilden så märker jag det, säger hon.

Upprinnelsen var i oktober förra året när Hanna hade Juno i magen och var hemma hos sina föräldrar och tittade på gamla foton. Hon har aldrig tyckt att Nora har varit särskilt lik henne, så Hélen letade upp ett foto från när Hannas lillebror Emil var nyfödd. Visst fanns det likheter mellan henne och Nora. Men samtidigt såg Hanna även likheten mellan Henrik och sin pappa.

Den 27 januari föddes Juno och strax efter att Hanna kommit hem från BB bad hon en kompis ta ett foto av hela familjen. Uppställningen skulle vara en kopia av fotot hon hittat hemma hos föräldrarna.

– Jag och Henrik letade till och med upp våra blåa skjortor för att vi skulle likna mamma och pappa så mycket som det bara gick, skrattar Hanna.

Omtalade familjefotot: Svärfar och svärson är lika som bär!

Det blev en bra bild och likheterna var oerhört slående. Bilderna hamnade på Hannas Instagram och hon översköljdes av gillande och kommentarer om hur lika de båda bilderna var. Bilden har delats många gånger och den har uppmärksammats av lokala media.

– Jag har tidigare aldrig sett mig själv som lik mamma, utan mer lik min pappa eftersom jag är lång, precis som han och har fler drag efter honom. Men jag kanske inte ser det andra ser, säger Hanna.

Bilden är hon förstås nöjd med. Henrik tycker dock inte att han är så lik svärfar som många vill göra gällande.

– Men jag tycker de är lika eftersom de är långa, smala och har mustasch. Kanske är det så att jag omedvetet har valt en man som är lik min pappa, men det har jag aldrig tänkt på tidigare. De liknar också varandra på andra sätt eftersom de båda är hjälpsamma, omtänksamma och älskar att prova på nya saker. Pappa verkar i alla fall nöjd med att han liknar Henrik, skrattar Hanna.

Scroll to Top