Kolakladdkaka

Kolakladdkaka med hallon ? en ljuvlig kombination!

Du behöver

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 burk karamelliserad mjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 3 st ägg

Topping: vispgrädde, ­hallon och kolasås

Ugn: 175 grader

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull. Blanda socker, farinsocker, salt, karamelliserad mjölk, mjöl och ägg i en skål. Rör i smöret.

2

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj kanten och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Låt svalna.

3

Toppa kakan med vispad grädde och hallon. Ringla över kolasås.

Scroll to Top