Äppelpaj med kanel och mandel

Du behöver Pajdeg: 2 dl havregryn 2 dl vetemjöl 1 dl strösocker 2 tsk bakpulver 125 g smör Fyllning: 5 st äpplen 3 st ägg...

Du behöver

Pajdeg:

2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
125 g smör

Fyllning:

5 st äpplen
3 st ägg
1.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
0.5 dl vetemjöl
2 dl crème fraîche
1 dl sötmandel
2 tsk kanel

Servera med:

vispgrädde

Ugn: 175°

Gör så här

1

Pajdeg: Blanda havregryn, mjöl, socker, bakpulver och smör till en deg. Tryck ut degen i en rund form med löstagbar kant, 24 cm. Låt formen stå i kylen, 30 minuter.

2

Fyllning: Riv äpplena grovt och strö dem över bottnen. Grädda i 10 minuter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i vaniljsocker, mjöl och crème fraiche, och häll över äpplena. Hacka mandlarna och blanda dem med kanel och strö över pajen.

3

Grädda i nedre delen av ugnen, 1 timme. Servera med vispad grädde.

Scroll to Top