11-barnsfamiljen skrapade fram 2,5 miljoner på Triss!

Sammanlagt har de elva barn, Annica och Hasse Öberg. Men fram tills nyligen delade hela familjen på ett enda badrum i huset där de bor. Det var innan Annica hade skrapat trisslott i tv …

Med elva barn krävdes det inte bara minutiös planering för att vardagen skulle gå ihop med mattider, läxläsning, fritidsaktiviteter och så vidare. Det krävdes samtidigt en lika noggrann planering av familjeekonomin och varje litet inköp eller utflykt med barnen fick noga övervägas.

Så är det inte längre hemma hos Annica Öberg och hennes nyblivne make Hasse.

Trisslotten Annica skrapade på alla hjärtans dag i fjol förändrade familjens vardag. I ett slag blev de 2,5 miljoner kronor rikare!

Annica Öberg

Ålder: 39 år.
Familj: Maken Hasse, 49. Elva barn, varav tre gemensamma.
Bor: Hus i Kungsgården utanför Sandviken.
Gör: Jobbar som personlig assistent.

– Nu kan vi renovera huset som vi vill ha det och ge mer rum till barnen, säger Annica, omgiven av sin stora familj i Kungsgården utanför Sandviken.

– Det bästa av allt är att jag kunnat betala av skulderna som uppstod efter min skilsmässa och Hasse har betalat in en halv miljon som han var skyldig Kronofogdemyndigheten. Det innebär att han slipper utmätning på lönen och vi behöver inte leva på existensminimum längre. Livet har öppnats upp för oss på ett helt annat sätt, strålar hon.

Det 150 kvm stora huset kommer snart att bli ytterligare 70 kvm större. I källaren byggs det för fullt och här ska det bli två nya rum och ett efterlängtat badrum.

– Vi har bara ett badrum och en mindre toalett. Det här kommer att göra stor skillnad, säger Annica. När renoveringen är klar har jag lovat barnen att vi ska flyga till något varmt land där vi kan sola och bada. Fast det krävs förstås noggrann logistikplanering eftersom vi är så många. Men utomlands ska vi, säger hon.

Tre barn på ett år

Det var för två och ett halvt år sedan som Annica och Hans blev ett par. De kände till varandra sedan tidigare.

– Vi har träffats på släktkalas eftersom min kusin har barn ihop med hans syster. Men det var först när vi sprang på varandra i en Icabutik som det klickade och jag valde att kliva av mitt tidigare förhållande.
Under skilsmässotiden bodde vi i Hans lägenhet på tre rum och kök, vilket var väldigt mycket compact living. Sedan kunde jag köpa ut min före detta man från huset och vi flyttade hit.

Annica har sedan tidigare Agnes, Emilia, Theo och Tuva-Li, i dag 11, 10, 7, och 5 år gamla. Hans har Andreas, Jesper, Viktor, och Felix som idag är 22, 16, 8, och 6 år. Andreas har flyttat hemifrån.

Efter att Annica träffat Hans blev hon ganska snabbt med barn.

– Först fick vi Joel och sen ville vi ha ett gemensamt barn till.

Bara några månader efter att Joel var född visade det sig att Annica var gravid igen och besöket hos barnmorskan bjöd på en överraskning – tvillingar!

– Joel föddes i januari 2018, Joline och Josefin i november. Det innebär att de kommer att gå i samma klass, skrattar Annica.

– Men nu blir det inte fler barn, säger hon bestämt och berättar att de tre minsta ännu så länge bor i föräldrarnas sovrum.

Den stora barnaskaran har tagit upp den mesta tiden och att det varje månad tvättas 100 maskiner tvätt säger en del om att egentiden är begränsad. Matkontot ligger på 15 000–20 000 kronor i månaden.
Trots att de tvingades leva på existensminimum lyckades de ändå spara lite varje månad med målet att kunna bygga två rum i källaren.

– Vi ville även ha ett badrum men då fanns det inte en chans att klämma in det i budgeten.

11-barnsfamiljen skrapade fram 2,5 miljoner på Triss!

14 är lyckosiffran

Annica brukar köpa några Trisslotter varje månad och på alla hjärtans dag i fjol gav hon Hans Trisslotter i present och köpte även till sig själv när de var och handlade på Coop i Kungsgården. De skrapade lotterna och vann tillsammans 180 kronor, dessa byttes mot nya lotter som de tog med sig hem och skrapade på kvällen.

Det var Annica som skrapade fram tre tv-apparater.

– Att jag skulle skrapa i teve förstod jag men det var först när jag läste på baksidan som jag förstod att jag var garanterad 100 000 kronor. Det var mycket pengar och jag trodde inte riktigt på det som hänt förrän jag fick det bekräftat från Svenska Spel dagen efter.

Med 100 000 kronor skulle de kunna få det eftertraktade badrummet i källaren men sedan skulle vinstpengarna så gott som vara slut.

– Jag räknade aldrig med mer än 100 000 kronor, säger Annica som via vänner och bekanta lyckades lösa barnpassningen så att hon och Hans kunde åka till Stockholm när det var dags att skrapa.

I studion skulle hon välja lott.

– Nummer 14 var självklart eftersom det var den 14 februari 2018 som jag och Hans förlovade oss, tvillingarna föddes den 14 november och så köpte vi turlotten den 14 februari.

Annica skrapade, påhejad av programledaren Jenny Alversjö, och snart stod det klart att det skulle bli mer än 100 000 kronor.

– Jag var fokuserad och inställd på 500 000 kronor. När jag såg punkten framför femman förstod jag att det var mycket mer och då jag skrapat fram 2,5 miljoner blev det en chock. Jag ville bara hoppa upp och krama Hans. Det kändes så omtumlande och så roligt för jag visste vilken skillnad det skulle göra för vårt och hela familjens liv.

Men det blev inte så mycket firande utan ganska omgående blev det tåget hem till barnen. Det var först några veckor senare som hon och Hans fick möjlighet att fira ensamma när Svenska Spel ordnade tre barnvakter från Nannyakuten så att paret kunde åka till Stockholm.

Fick hjälp med barnvakt

– Det var underbart att kunna få lite tid för oss själva, för det är nästan omöjligt annars att skaffa barnvakt till nio av de elva barnen. Nu kunde vi strosa omkring, shoppa och äta en god middag på restaurang, bara vi två. Sådant är vi inte vana vid.

Nu kan de unna sig lyxen att anlita hantverkare för renoveringen i huset.

– Tidigare har vi varit tvungna att göra alla renoveringar själva för att hålla nere kostnaderna. Nu kan i stället jag och Hasse få den tiden tillsammans.

Även om det innebär mycket slit med en så stor familj tycker Annica att hon har ett fantastiskt liv.
– Familjen betyder allt för mig.

Och efter vinsten har den ekonomiska vardagen blivit betydligt enklare.

Scroll to Top