• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hurtigruten - världens vackraste sjöresa!

  Hurtigruten tar oss till platser där turister sällan satt sin fot. En underbar natur med spegelblankt vatten och dramatiska bergstoppar ger oförglömliga minnen. Res med oss i augusti!

  Hurtigruten - världens vackraste sjöresa!
  Foto: Jennie Eriksson

  20–26 augusti 2020


  Atmosfären ombord på Hurtigruten är lugn och informell och man tar dagen som den kommer. Kanske tar du en kaffe i det dygnet-runt-öppna caféet eller sitter du försjunken med en god bok i biblioteket.

  I fartygets panoramasalong kopplar du av medan MS Trollfjord glider fram på det spegelblanka vattnet. Ombord finns bastu, gym, jacuzzi och ett eget expeditionsteam.

  Den utsökta maten är närproducerad av lokala råvaror från regioner och hamnar vi passerar.

  Hurtigruten grundades 1893 och på den tiden var sjövägen enda sättet att nå vissa ställen. Fortfarande idag är vissa svåra eller omöjliga att nå med bil, därför transporteras inte bara passagerare utan också gods på de elva fartyg som trafikerar sträckorna.

  Varje dag får vi information via högtalarna om alla sevärdheter så vi inte missar något. Välj bland vårt stora utbud av utflykter eller gör egna upptäckter.

  Hurtigruten från Kirkenes till Bergen är en klassiker, många återkommer igen och igen för att se de 100 fjordarna och 1 000 fjällen med årstidernas skiftningar, alla med sin särprägel och charm.
  400 000 passagerare årligen kan inte ha fel, så missa inte denna fantastiska reseupplevelse!

  Under resan finns möjligheten att äta frukost på Nordkap, världens nordligaste stad.

  Resan dag för dag:

  Dag 1
  Flyg Arlanda/Kastrup–Kirkenes via Oslo med SAS. Transferbussen tar oss till Thon Hotell Kirkenes där en enklare middag och övernattning väntar.

  Dag 2
  Vi går ombord på MS Trollfjord. På eftermiddagen lägger vi till i Vardö, fortsätter längs Varangerhalvön till Båtsfjord med stopp i Berlevåg.

  Dag 3
  Vi lägger till i Honningsvåg tidig morgon. På förmiddagen når vi världens nordligaste stad Hammerfest och här finns tid att gå iland och kika i affärer eller besöka Isbjörns-muséet. Under middagen kommer vi till Skjervöy. Sen kväll lägger vi till i Tromsö.

  Tillvalsutflykter: Frukost på Nordkap. Världens nordligaste stad. Midnattskonsert i Ishavskatedralen.

  Dag 4
  Vi passerar ögrupperna Lofoten och Vesterålen. Efter lunch lägger vi till i Stokmarknes, där Hurtigrutens museum finns (entré ingår). Fartyget fortsätter genom Raftsundet till Trollfjorden, och om vädret tillåter går fartyget in och vänder.

  Därefter kommer vi till Svolvaer, huvudorten på Lofoten och snart anlöper vi Stamsund.

  Tillvalsutflykter: En smak av Vesterålen. Havsörnssafari. Lofoten till häst. RIB-safari i Lofoten.

  Dag 5
  Tidig väckning för att vi ska få uppleva Helgelandskusten. Vi passerar polcirkeln och i samband med detta sker en reseritual. Innan vi anlöper Sandnessjöen passerar vi Vegaöarna som är upptagna på Unesco:s världsarvslista. "Kaptens middag" på kvällen.

  Tillvalsutflykter: Vegaöarna. Det norska laxäventyret.

  Ålesund förstördes i en brand 1904, och den återuppbyggdes i den då så moderna jugendstilen.

  Dag 6
  Vi når Trondheim, Norges första huvudstad som tidigare kallades för Nidaros. Här väntar buss och vår skandinavisktalande lokalguide för en utflykt (ingår). Vi fortsätter sedan resan och gör ett stopp i Kristiansund och styr sen ut över öppet hav mot Molde, känd som Rosornas stad. Om vi håller oss vakna till midnatt så får se lite av Ålesund.

  Tillvalsutflykt: Atlanthavsvägen.

  Dag 7
  Innan vi lägger till i Bergen kommer vi att se Nordfjorden nedanför den enorma glaciären Josteldalsbreen och den mäktiga Sognefjorden. Inseglingen till Bergen, staden mellan de sju bergen, är ett synintryck vi sent kommer att glömma. Vi äter vi en god lunchbuffé innan vi lämnar fartyget. Buss med guide tar oss en kort rundtur i Bergen, innan vi beger oss mot flygplatsen.

  Resfakta:

  Avresedag: 20 augusti 2020.
  Hemkomstdag: 26 augusti 2020.
  Pris: 22 590 kronor från Arlanda och 23 420 kronor från Kastrup, per person i insides dubbelhytt Anmälning: Senast den 10 maj 2020 (Obs! antalet platser är begränsat)

  I priset ingår:

  • Flygresa tur- och retur inklusive skatter och avgifter.
  • En övernattning i Kirkenes.
  • Kryssning med Hurtigruten Kirkenes–Bergen inklusive 5 övernattningar i dubbel insideshytt.
  • Utflykt "Trondheim med Nidarosdomen" dag 6.
  • Inträde till Hurtigrutens museum i Stokmarknes.
  • Guidning i Bergen.
  • 6 frukostbufféer, 6 lunchbufféer, 5 middagar. Enklare middag första kvällen på hotellet.
  • Utvald måltidsdryck.
  • Representant från Hemmets Journal.
  • Resegaranti från statliga resegarantin.

  Tillägg:

  • Enkelrum och insideshytt för, 5 nätter: 6 290 kronor. Fönsterhytt på däck 4, 3 500 kronor.
  • Avbeställningsskydd och reseförsäkring.

  Boka så här:
  Ring Specialresor: 054-18 89 00 eller via mejl: info@special-resor.se eller på Hemmets Journals hemsida www.hemmetsjournal.se/resa

  Vid bokning får du övriga resevillkor.

  Vi reserverar oss för eventuella program, - pris, - och tidtabelländringar utanför vår kontroll.

  Trondheim hette tidigare Nidaros och var Norges första huvudstad.

   

  "Vi på Hemmets Journal följer utvecklingen noggrant gällande COVID-19 (coronavirus) och vi kommer att vidta åtgärder utifrån myndigheternas rekommendationer vad gäller resandet till olika resmål. Denna resa planeras att genomföras till dess att andra direktiv ges. Har du frågor kring avbokningsvillkor, är du varmt välkommen att kontakta researrangören direkt."

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!