Rostade palsternackor med nötter och brynt smör

Underbart tillbehör som doftar och smakar ljuvligt gott med det brynta smöret och nötterna. Smöret häller du på vid serveringen.

Du behöver

  • 800 g palsternackor
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Topping

100 g smör
3 msk hackade valfria nötter
2 msk hackad persilja

Ugn: 225°

Gör så här

1

Skala och halvera eller kvarta palsternackorna. Lägg dem i en smord form eller på en bakplåtspappersklädd långpanna. Krydda.

2

Rosta strax under ugnens mitt i ca 25–30 minuter, tag ut och lägg på ett uppläggningsfat.

3

Smält smöret på medelvärme tills det doftar nötigt och fått lagom med färg. Häll smöret över palsternackorna och toppa med nötter och persilja. Servera genast.

Scroll to Top